Tengerparti nyaralás autóbusszal!

Ha egyedi, izgalmas és olcsó nyaralásra vágyik, próbálja ki Albániát! Turisztikai infrastruktúrája igen gyorsan fejlődik, modern szállodák várják a nyaralni vágyókat.

A Balkán-félsziget legtitokzatosabb országa Albánia, a “sasok földje”. Az ország nem nagy (területe kb. akkora, mint a Dunántúl), magas hegyek borítják az ország 70%-át. Vadregényes tájak, rengeteg Mercedes, Enver Hodzsa bunkerei és hosszú tengerpartok, a magyar turistát örömmel üdvözlő helyiek és finom ételek mellett fantasztikus látnivalók és történelmi örökség vár mindenkit.

Hotel Royal Park (Durrës)

A szálloda Durresben, az Adriai tenger partján, a Qerret beach-en található 30 méterre a parttól. A szálloda családias légkörű, 2015-ben nyílt és 32 szobával rendelkezik, melyek egy részéből részleges kilátás nyílik az Adriára. Durres belvárosától 17 km-re, egy közel 20 km-es tengerparti üdülősávon található. A szálloda környékén kávézók, éttermek és kisboltok is megtalálhatóak.

Szobák felszereltsége
– minden szobához fürdőszoba
– LCD televízió
– légkondicionáló

Szálloda szolgáltatásai
– Változatos ételekkel teli étterem, helyi specialitásokkal
– Díjmnetes WiFi a szálloda vendégeinek
– Díjmentes napozóágyak a tengerparton a vendégek részére

Fakultatív programok

Tiranai városnézés
Tiranában meglátogatunk egy kommunizmusban épült, de a publikum számára tavaly megnyitott atombunkert. Ezt követően Tirana főterén, a Szkander Bég Téren sétálunk és nézzük meg az ott lévő látványosságokat. Sétánk után ellátogatunk Tirana legmagasabb épületének tetejében lévő Piano Bárba, ahol elfogyasztunk egy tradicionális albán süteményt, illetve kávét, cappuccinot, igény szerint. Tiranai városnézést követően Kruja városának és várának megismerésével folytatjuk napunkat, ahol megnézzük a nemzet nagy hősének, Szkander Bégnek a múzeumát. Ezt követően egy igazi, tradicionális albán kézműves bazárban sétálhatunk, mely fent van azon az UNESCO által jegyzett listán, mely helyek felkerülnek a Világ Örökségét képező látványosságok, értékek listájára.

Berat, az “ezer ablak városa”
Berat, az “Ezer ablak városának” megismerése, mely az UNESCO világörökség része. Berat várát körbejárjuk, megnézzük a híres ikonfestő, Onufri Kiállítását a várhegy egyik szép állapotban megmaradt templomában, ezt követően Albánia leghíresebb bor pincészetében borkóstolóban lesz részünk, melynek kapcsán megismerjük a pincészet történelmét, híres borait és magát a családot, akik a borokat készítik.

Kék szem forrás – egynapos kirándulás
Kora reggeli indulással Durres városából elutazunk a Jón – tenger partján fekvő Saranda városába, végig az Albán riviérán, melyről meseszép kilátás nyílik a környékre. Sarandéból elutazunk Butrintba és megtekintünk egy régészeti ásatást egészen a római kortól a 18. Századig minden korszak kézjegye megtalálható itt. Tovább utazunk a Kék szem forráshoz, mely egy egyedül álló geológiai jelenség Európában. Utunkat folytatva megállunk Gijokastraban, mely Enver Hoxa, a nagy kommunista vezető szülővárosa és szintén a világörökség része, és innen folytatjuk utunkat a szállásra vissza, amely késő este várható.

További információk és foglalás a TSTOURS weboldalán >>